Enkelt, gott och nyttigt

Göteborg + november = kallt, grått och regnigt. Så är det bara. Det kan vara rätt mysigt när man sitter inne med tända ljus och en kopp te att värma sig med, desto mindre mysigt när man sitter på cykeln på väg till skolan. Men det är bara att gilla läget. Och att skaffa ordentliga regnkläder. Min nya regnjacka invigdes i ösregn redan första dagen efter inköp och jag kan intyga att regn är betydligt mer uthärdligt när det stannar utanpå jackan istället för att rinna igenom, så det var värt varenda krona 🙂

Men nog om vädret. Jag fick ett recept på enkla och goda bars av Helena som jag tänkte dela med mig av:

1 mosad banan
3 ägg
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
½ dl linfrö
1 dl kokoschips
1 dl kakao
4 msk smält kokosolja
½ dl kokosnektar (eller honung)
1 dl hackade nötter (valfri blandning)

Blanda allt och bred ut på bakplåtspapper på en plåt, ca 1 cm högt. Grädda i ugn på 175 grader i ca 20 min. (I min ugn blev det lagom med 10 min.)

Bars

Eftersom jag tycks ha någon diagnos med okänd bokstavskombination som gör det i princip omöjligt för mig att följa ett recept till punkt och pricka, så gjorde jag inte exakt som Helena sa. Men resultatet blev riktigt gott ändå och mellanmål som är nyttiga, lättlagade och smidiga att ta med får som vanligt en guldstjärna i min bok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *