TENS, fotledsdistorsion och sim-SM

TENSEn spännande och lärorik skolvecka avslutades i fredags eftermiddag med teoretisk och praktisk genomgång av TENS som behandlingsmetod. TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering och är en liten finurlig apparat som man kan behandla både akut och långvarig smärta med, helt utan biverkningar. Spänningshuvudvärk, muskelsmärta, ledvärk, artrossmärta, ryggsmärta, mensvärk, förlossningssmärta är exempel på områden där TENS har visat sig effektivt och betydligt mer skonsamt mot kroppen än smärtstillande mediciner. TENS kan också användas vid behandling av illamående och för att öka blodcirkulation och återhämtning i muskler. Tomten får jättegärna komma med en sådan apparat till mig i jul så jag kan öva på nära och kära!

På tal om att att öva så har jag fått lite praktisk träning i rehab efter fotledsstukning den här veckan. Att ställa sig på utsidan av foten mitt under box-passet i måndags var tydligen ingen strålande idé och det resulterade i en svullen, blå och öm fot trots att jag fick hjälp att linda den på direkten. Hade jag väntat med att klanta mig till efter fotföreläsningen i torsdags hade jag vetat att man bör fortsätta ha foten lindad i tre dygn (dock ej så hårt) efter en ordentlig stukning. Då hade det kanske sett ut och känts bättre idag. Jaja, lesson learned, nu får det bli ordentlig rehabträning för foten ett tag framöver.

Till lite roligare händelser. Det är full av beundran som jag kollar resultat från SM i simning som just nu pågår i Stockholm. Det har skett ett lyft i svensk simning och det är så roligt att se. Jag imponeras och gläds med kompisarna från landslaget som jag själv kämpade tillsammans med för ett par år sedan, med juniorlandslagssimmarna som jag nu har har äran att jobba ihop med och inte minst med klubbkamraterna från Jönköping som presterar riktigt bra. Ni är grymma och ni ger mig gåshud! Jag gratulerar och håller tummarna för framtiden!

600bb0115simning.jpg
Det är mycket känslor som bubblar upp när jag kollar SM-resultaten. Framför allt är det tacksamhet och glädje. Bilden ovan är tagen efter ett av mina 16 SM-guld tillsammans med en fin vän och den bästa roomien man kan ha.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *